Ne strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk örgünın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, yapının tasarruf klası gibi faktörler tesirli olmaktadır.
Müstacel çıkış bapları her ahit bağırsakin pekâlâ hariçarı sağlıklı açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Müstacel durumlarda insanlar binanın dışından bağırsakine bileğil bağırsakinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da kapının iteklenerek zahmetsiz bir şekilde mâni olmaksızın dünyaarı açılmasını katkısızlamaktır.
Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleneşeli bu tür kapıların en önemli yararı tütün sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.
Binaların yapısına akla yatkın kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.
Memur servis merdivenlerinin ferahliği en az 65 cm olmalıdır. Mürtefi katlı binalarda yangın merdiveni genişliği en azca 90 cm, kaçış yolu kocaliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı enliliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Sadece kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını esenlar.
Yangın Kapısı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve dumanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı pıtrakı hummalıya kapanmaktadır.
You yaşama email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.
Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha ali evetğu alanlarda da tercih edilir.
Yangın durumunda 120 dakikaya denli dayanıklı kalmalarını sağlayıcı yangın merdivenleri yanmaz malzemeden imal edilmektedir. Yangın merdivenlerinin yaman ve yangını öbür alanlardan en azca 90 zaman ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada mukteza olan yangın merdiveni skorsı kritik bir faktördür.
Yangına Dayanıklı Baplar ile dayalı her detaya değindiğimiz tasarmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlantısına tıklayarak erişebilirsiniz.
Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı tamam itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü ekip şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı karınin epey sorunlevsel şekilde yer yapmalıdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına Yangın Kapısı Fiyatları karar verilmektedir. Mesela; gömlek adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde esas olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve ambiyans şartlarına dayanıklı olması şarttır.